AVÍS IMPORTANT

Les plantes remeieres, per les seves propietats serveixen per alleujar moltes dolències i malestars, majoritàriament lleus. Cal tenir present que l'automedicació amb herbes i olis essencials mai no substituirà el consell d'un professional: farmacèutic, herbolari, metge o naturòpata.

El fet que siguin naturals no les fa innòcues!!



divendres, 14 d’octubre del 2011

GINGEBRE

Gingebre fresc i confitat

GINGEBRE


Nom llatí: Zingiber Officinale
Família: Zingiberàcies

Descripció: Planta herbàcia perenne que pot créixer d’1 a 1,3 metres, de tiges erectes, fulles lanceolades i flors en espigues terminals, molt vistoses. Originària de la Índia i països tropicals d’Àsia. També la trobem a Mèxic i Les Antilles. Molt cultivada en vivers.

Indicacions:  En fem servir el rizoma, tubercle de formes curioses. És molt aromàtic i té un gust picant. Es recull quan la planta ja té de 10 mesos a 1 any. És un dels millors estimulants digestius que es coneixen, ideal per a combatre les males digestions (carminatiu i antiemètic). També és un bon antisèptic i antiinflamatori. Calma refredats i  grips. Ull: es desaconsella en cas d’úlcera, d’obstrucció biliar i durant la lactància. No és aconsellable el seu ús en nens menors de 6 anys.

Propietats: Estimulant digestiu, antiemètic, carminatiu, colagog, antitussigen, febrífug, expectorant i estimulant.

Presentacions i ús: Gingebre fresc i confitat, en pols, pastilles per al mareig i tintura. També té un bon ús com a condiment a la cuina. És molt conegut el seu ús per a aromatitzar galetes i pastissos.