AVÍS IMPORTANT

Les plantes remeieres, per les seves propietats serveixen per alleujar moltes dolències i malestars, majoritàriament lleus. Cal tenir present que l'automedicació amb herbes i olis essencials mai no substituirà el consell d'un professional: farmacèutic, herbolari, metge o naturòpata.

El fet que siguin naturals no les fa innòcues!!



Infusions, tissanes i licors

INFUSIÓ CONTRA L'INSOMNI

Ingredients: Flors de til·ler, pètals de rosella, valeriana, passiflora, melissa i pell de taronja, tot a parts iguals. Una cullerada sopera rasa de la barreja per tassa d'aigua.

Preparació: Ho bullim un minut, ho colem i mantenim 10 minuts més en infusió.

Freqüència: Mig got després de sopar i l'altre mig, just abans de ficar-nos al llit. La valeriana no té massa bon gust, per tant, ho endolcirem amb una mica de mel.


LICOR DE CAMAMILLA

1/2 litre d'alcohol vínic                                             
1 bon grapat de flors de camamilla fresques
350 gr d'aigua
350 gr sucre



Deixeu macerar les flors de camamilla, ben trinxadetes, en l'alcohol vínic en un pot hermètic de vidre, a les fosques, durant quaranta dies. Remeneu-lo de tant en tant.

Passeu la barreja per un colador fi. Cal esprémer bé les flors, que deixin totes les seves essències a l'alcohol.

Feu un xarop o almívar amb l'aigua i el sucre, que bulli 5 minuts. Quan sigui fred, afegiu-lo a la maceració. Deixeu-lo reposar uns dies (quinze són suficients).

Ja es pot consumir. A mi m'agrada fresquet, així que el deixo a la nevera, o al congelador. És un bon digestiu.

LICOR DE TARONJA I MEL

1/2 litre d'alcohol vínic
la pell d'una taronja (ben fina, estalviant al màxim la part blanca)
500 gr d'aigua
500 gr de mel
2 claus d'olor i una mica de canyella

Semblantment a la recepta anterior, deixeu macerar la pell de taronja en l'alcohol uns quinze dies.

Un cop han passat aquests quinze dies, feu un almívar amb l'aigua i la mel. El traieu del foc i hi afegiu les espècies. Deixeu que es refredi. Un cop fred, l'afegiu-lo a l'alcohol ja macerat i colat i deixeu-lo reposar uns dies.

Espero que us agradi, serviu-lo també ben fred amb un trosset de pastís de xocolata.