AVÍS IMPORTANT

Les plantes remeieres, per les seves propietats serveixen per alleujar moltes dolències i malestars, majoritàriament lleus. Cal tenir present que l'automedicació amb herbes i olis essencials mai no substituirà el consell d'un professional: farmacèutic, herbolari, metge o naturòpata.

El fet que siguin naturals no les fa innòcues!!



dimecres, 17 d’agost del 2011

HIPÈRIC, HERBA DE SANT JOAN O PERICÓ


Pla de la Calma (Tagamanent) 14/08/2011

HIPÈRIC o Herba de Sant Joan, Pericó
 
Nom llatí: Hypericum perforatum L. 
Família:Hypericaceae
 
Descripció:  Planta herbàcia perenne, d’entre 20 cm i 120 cm d’alçada de tija erecta i solcada, ramificada des de mitjana alçada. Les fulles tenen la disposició oposada, ovals i simples. Les flors varien de groc pàl•lid a fosc. Els pètals són cinc i rarament quatre. Estams projectats.
 
Indicacions: Coneguda pels seus efectes antidepressius, gràcies a un dels seus principals components, la hipericina. Bona per tant, per a depressions lleus, atacs d'ansietat, estrés, insomnis, terrors nocturns i per les migranyes d'orígen nerviós. En ús extern és excel·lent per a tractar cremades, picades, mossegades, eccemes, llagues i acné. També serveix per al dolor d'esquena, la inflamació dels ossos i articulacions i pels espasmes musculars.

 
Ús:
En infusió 3 o 4 tasses diàries, en tintura, olis, oli essencial i pastilles o càpsules. Ull! no es pot prendre simultàniament amb antidepressius, ni antihipertensius si no ho ha indicat un metge. Contraindicada durant l'embaraç i la lactància. Evitar l'exposició solar, és fotosensibilitzant.
Propietats:  Antidepressiva, sedant, antiviral, antibiòtica, antiespasmòdica, antiinflamatòria, antisèptica, astringent, vulnerària (guareix ferides), cicatritzant i venotònica.