Ingredients: Flors de til·ler, pètals de rosella, valeriana, passiflora, melissa i pell de taronja, tot a parts iguals. Una cullerada sopera rasa de la barreja per tassa d'aigua.
Preparació: Ho bullim un minut, ho colem i mantenim 10 minuts més en infusió.
Freqüència: Mig got després de sopar i l'altre mig, just abans de ficar-nos al llit. La valeriana no té massa bon gust, per tant, ho endolcirem amb una mica de mel.
LICOR DE
CAMAMILLA
1/2 litre d'alcohol
vínic
1 bon grapat de
flors de camamilla fresques
350 gr d'aigua
350 gr sucre
Deixeu macerar les
flors de camamilla, ben trinxadetes, en l'alcohol vínic en un pot
hermètic de vidre, a les fosques, durant quaranta dies. Remeneu-lo
de tant en tant.
Passeu la barreja
per un colador fi. Cal esprémer bé les flors, que deixin totes les
seves essències a l'alcohol.
Feu un xarop o
almívar amb l'aigua i el sucre, que bulli 5 minuts. Quan sigui fred,
afegiu-lo a la maceració. Deixeu-lo reposar uns dies (quinze són
suficients).
Ja es pot
consumir. A mi m'agrada fresquet, així que el deixo a la nevera, o
al congelador. És un bon digestiu.
LICOR DE TARONJA I MEL
1/2 litre d'alcohol vínic
la pell d'una taronja (ben fina, estalviant al màxim la part blanca)
500 gr d'aigua
500 gr de mel
2 claus d'olor i una mica de canyella
Semblantment a la recepta anterior, deixeu macerar la pell de taronja en l'alcohol uns quinze dies.
Un cop han passat aquests quinze dies, feu un almívar amb l'aigua i la mel. El traieu del foc i hi afegiu les espècies. Deixeu que es refredi. Un cop fred, l'afegiu-lo a l'alcohol ja macerat i colat i deixeu-lo reposar uns dies.
Espero que us agradi, serviu-lo també ben fred amb un trosset de pastís de xocolata.
LICOR DE TARONJA I MEL
1/2 litre d'alcohol vínic
la pell d'una taronja (ben fina, estalviant al màxim la part blanca)
500 gr d'aigua
500 gr de mel
2 claus d'olor i una mica de canyella
Semblantment a la recepta anterior, deixeu macerar la pell de taronja en l'alcohol uns quinze dies.
Un cop han passat aquests quinze dies, feu un almívar amb l'aigua i la mel. El traieu del foc i hi afegiu les espècies. Deixeu que es refredi. Un cop fred, l'afegiu-lo a l'alcohol ja macerat i colat i deixeu-lo reposar uns dies.
Espero que us agradi, serviu-lo també ben fred amb un trosset de pastís de xocolata.